Entrada destacada

30 de julio de 2024

FESTA SIEMPRE ES 26 a SABADELL ( Fotos) COMUNICAT DE DEFENSEM CUBA

 

                                      SEMPRE ÉS 26 

 

El 26 de juliol és per el poble Cubà el “dia de la rebel·lia nacional”. Es commemora que el 26 de juliol de 1953 un grup de joves cubans conscients de la tirania i del sistema corrupte que mantenia el dictador Fulgencio Batista, desprès d’un gran esforç d’organització i 

preparació, van atacar les casernes “Moncada” a Santiago de Cuba i la 

“Carlos Manuel de Céspedes” a Bayamo.  

 

L’atac va resultar infructuós i tots els participants van ser assassinats o detinguts. 

 

Aquestes circumstàncies van commoure a la ciutadania i van accelerar 

les condicions per crear una nova situació de lluita política que va culminar amb el triomf de la revolució l’1 de gener de 1959. 

 

L’acció va ser pensada per exercir de motor que incités el poble cubà a 

participar activament en la lluita contra la dictadura de Batista i així 

aconseguir la caiguda del dictador i el seu alliberament com a poble.  

 

El grup que va atacar les casernes es va definir com la “Generació del 

Centenari de José Martí”, escriptor i poeta d’origen valencià, lluitador per aconseguir l’alliberament de Cuba de Espanya al segle XIX, a qui Fidel Castro va declarar “autor intel·lectual” dels fets del Moncada. En el judici per la seva implicació, Fidel Castro es va defensar a ell mateix i amb els seus al·legats i arguments, recollits a ”La Historia me absolverá”, d’acusat va passar a ser acusador de la dictadura i les seves paraules van convèncer a milers de cubans a implicar-se en la lluita contra la dictadura de Batista. 

 

Tots els 26 de juliol els cubans realitzen actes commemoratius i adquireixen compromisos amb el seu país, sigui a les empreses, a les escoles, a les organitzacions de masses.  

 

La coordinadora catalana de solidaritat Defensem Cuba i el Casal d’amistat amb Cuba de Sabadell celebrem aquest 26 de juliol amb el ferm compromís de donar a conèixer i continuar mobilitzant-nos per :

 

-  L’eliminació total i incondicional del criminal bloqueig econòmic, comercial i financer dels Estats Units contra Cuba, imposat des de el 3 de febrer de 1962 , que malgrat haver estat refusat unànimement a la seu de Nacions Unides en 31 ocasions, continua a dia d’avui frenant el desenvolupament econòmic i social de Cuba i generant carències i patiments al seu poble. 

- L’eliminació de Cuba de l’arbitrària llista de països patrocinadors del terrorisme feta pels estats Units d’Amèrica, que dificulta el tràfic econòmic internacional i té repercussions catastròfiques pel desenvolupament social i econòmic del país. Un  veritable atac als drets humans del poble de Cuba.  


- El retorn a Cuba del territorio que ocupa la infame base militar dels EE UU a Guantánamo,

 

- Continuar amb les campanyes de solidaritat material i cooperació i l’enviament de contenidors amb material sanitari per a Cuba fins que així ens ho demanin les autoritats cubanes.  

 

-Denunciem la guerra mediàtica i d’assetjament a la Revolució i al poble cubà 

 

- Des de la nostra visió de la solidaritat entre els pobles i com a primera condició de la pau i la convivència, mantenim la defensa del principi de la no ingerència, del respecte a la sobirania i al dret a l'autodeterminació del poble cubà i de tots els pobles del mon. 


Motiu pel que avui denunciem el genocidi de l‘estat sionista d’Israel contra el poble palestí i exigim: Un alto el foc immediat i l’obertura de corredors humanitaris a Gaza , l’embargament d’armes i el trencament de relacions diplomàtiques, comercials i acadèmiques amb Israel com a mesura per assolir una sortida de pau per al poble palestí.

 

 

Avui més que mai us demanem la vostra solidaritat activa amb la revolució cubana, donant suport a les diferents activitats que s’organitzen arreu del territori català. 

La solidaritat dels pobles del món cap a Cuba es del tot necessària. 

 

 

Visca el 26 de julio !! 

Visca la revolució cubana !! 

Visca la solidaritat entre el pobles















No hay comentarios: