Entrada destacada

9 de abril de 2020

DEFENSEM CUBA PER L'AIXECAMENT DEL BLOQUEIG A CUBA


DECLARACIÓN DE DEFENSEM CUBA POR EL LEVANTAMIENTO DEL BLOQUEO A CUBA

Desde DEFENSEM CUBA, la plataforma catalana de solidaridad con Cuba, solicitamos a los presidentes de la Generalitat de Catalunya y del Gobierno Español, así como a los primeros ministros de la Unión Europea que intercedan ante el gobierno de los Estados Unidos para que levante el bloqueo económico, financiero y comercial impuesto a la República de Cuba desde el 2 de febrero 1962.

Lograr vencer la pandemia del SARS-Covid19 en Cuba, implica la necesidad imperiosa de poder desarrollar todas sus potencialidades sin bloqueos. Implica poder comprar medicamentos y material sanitario, así como combustible o alimentos, sin ningún tipo de restricciones para satisfacer a su pueblo

Desde la llegada de Donald Trump a la presidencia, se ha recrudecido la política de hostilidad hacia Cuba, con la activación de los títulos III y IV de la Ley Helms-Burton y las sanciones económicas de carácter retroactivo y extraterritorial, a pesar que el derecho internacional recoge que la ley de un país no es aplicable a otro, los Estados Unidos imponen a todas las naciones del mundo la suya.

Son leyes y acciones destinadas a asfixiar la economía cubana y lograr un cambio de sistema político, sin importarle los sufrimientos que esto pueda costar al pueblo cubano, en franca violación del principio del derecho de los pueblos a la autodeterminación. El sistema político y el modelo social son competencias exclusivas del pueblo cubano.

La ley Torricelli de 1992 agravó el carácter extraterritorial del estado de sitio económico a Cuba, un barco extranjero que entre en un puerto cubano no puede tocar luego uno norteamericano durante los siguientes seis meses.

Cuba no tiene la intención de renunciar a su independencia y ha demostrado varias veces que el único método aceptable de relaciones entre estados y entre pueblos, es el diálogo basado en el respeto a la especificidad de cada nación, en la reciprocidad, la igualdad soberana y la no injerencia en los asuntos internos.

El injusto bloqueo criminal a Cuba, es una aberración jurídica que no respeta el derecho internacional. Lo han manifestado las resoluciones de condena del bloqueo en la ONU, año tras año, con el único voto en contra de los Estados Unidos y su aliado Israel.

Así se han pronunciado recientemente contra el bloqueo, en un clamor mundial, el Secretario General de la ONU Antonio Guterres, la Alta Comisionada para los Derechos Humanos Michelle Bachelet, la relatora especial de la ONU sobre el derecho a la alimentación Hilal Elver , el Servicio Mundial de Iglesias , el Parlamento Latinoamericano y en su momento el Parlament de Catalunya.

Cuba sigue manteniendo a pesar del bloqueo su política solidaria hacia todos los países que lo necesiten, prestando su colaboración médica para enfrentar el virus SARS-Covid19, como lo demuestra el rápido envío de brigadas cubanas de salud a 14 países, dos de ellos europeos, Italia y Andorra.

Desde DEFENSEM CUBA apoyamos la petición de la Generalitat Valenciana y la de Catalunya, para que el Gobierno español solicite a la República de Cuba el envío de una brigada médica a nuestro país como ayuda solidaria para paliar la crisis sanitaria producida por el coronavirus.

Llamamos a todas las asociaciones, ONGs, partidos políticos, sindicatos y personas de buena voluntad que exijan el levantamiento total del bloqueo de los Estados unidos a Cuba y difundan y apoyen firmando esta declaración, enviando adhesión a defensemcuba@gmail.com

#CatalunyaAmbCuba #CubaSalvaVidas #BloqueoNoSolidaridadSi 




                           Barcelona 9 de abril de 2020



DECLARACIÓ DE DEFENSEM CUBA PER L'AIXECAMENT DEL BLOQUEIG A CUBA

Des de DEFENSEM CUBA, la plataforma catalana de solidaritat amb Cuba, sol·licitem als presidents de la Generalitat de Catalunya i del Govern Espanyol, així com als primers ministres de la Unió Europea que intercedeixin davant del govern dels Estats Units perquè aixequi el bloqueig econòmic , financer i comercial imposat a la República de Cuba des del 2 de febrer de 1962.

Aconseguir vèncer la pandèmia de la SARS-Covid19 a Cuba, implica la necessitat imperiosa de poder desenvolupar totes les seves potencialitats sense bloquejos. Implica poder comprar medicaments i material sanitari, així com a combustible o aliments, sense cap tipus de restriccions per satisfer al seu poble

Des de l'arribada de Donald Trump a la presidència, s'ha intensificat la política d'hostilitat cap a Cuba, amb l'activació dels títols III i IV de la Llei Helms-Burton i les sancions econòmiques de caràcter retroactiu i extraterritorial, tot i que el dret internacional recull que la llei d'un país no és aplicable a un altre, els Estats Units imposen a totes les nacions del món la seva.

Són lleis i accions destinades a asfixiar l'economia cubana i aconseguir un canvi de sistema polític, sense importar-li els patiments que això pugui costar a el poble cubà, en franca violació del principi del dret dels pobles a l'autodeterminació. El sistema polític i el model social són competències exclusives del poble cubà.

La llei Torricelli de 1992 va agreujar el caràcter extraterritorial de l'estat de setge econòmic a Cuba, un vaixell estranger que entri en un port cubà no pot tocar després un de nord-americà durant els següents sis mesos.

Cuba no té la intenció de renunciar a la seva independència i ha demostrat diverses vegades que l'únic mètode acceptable de relacions entre estats i entre pobles, és el diàleg basat en el respecte a l'especificitat de cada nació, en la reciprocitat, la igualtat sobirana i la no ingerència en els assumptes interns.

El injust bloqueig criminal a Cuba, és una aberració jurídica que no respecta el dret internacional. Ho han manifestat les resolucions de condemna del bloqueig a l'ONU, any rere any, amb l'únic vot en contra dels Estats Units i el seu aliat Israel.

Així s'han pronunciat recentment contra el bloqueig, en un clam mundial, el Secretari General de l'ONU Antonio Guterres, l'Alta Comissionada per als Drets Humans Michelle Bachelet, la relatora especial de l'ONU sobre el dret a l'alimentació Hilal Elver, el Servei Mundial d'Esglésies, el Parlament Llatinoamericà i en el seu moment al Parlament de Catalunya.

Cuba segueix mantenint, tot i el bloqueig, la seva política solidària cap a tots els països que ho necessitin, prestant la seva col·laboració mèdica per enfrontar el virus SARS-Covid19, com ho demostra el ràpid enviament de brigades cubanes de salut a 14 països, dos d'ells europeus, Itàlia i Andorra.

Des de DEFENSEM CUBA donem suport a la petició de la Generalitat Valenciana i la de Catalunya, perquè el Govern espanyol sol·liciti a la República de Cuba l'enviament d'una brigada mèdica al nostre país com a ajuda solidària per pal·liar la crisi sanitària produïda pel coronavirus.

Fem una crida a totes les associacions, ONG, partits polítics, sindicats i persones de bona voluntat que exigeixin l'aixecament total del bloqueig dels Estats units a Cuba i difonguin i donin suport signant aquesta declaració, enviant adhesió a defensemcuba@gmail.com

 #CatalunyaAmbCuba #CubaSalvaVidas #BloqueoNoSolidaridadSi 
    
@defensemcuba     https://defensemcuba.blogspot.com/

                             Barcelona 9 abril 2020






Organitzacions de solidaritat:

Amics de Cuba de Lleida;   Amigos del Che Tarragona; Asociación de Cubanos en Catalunya “José Martí”;   Ass. Catalana per la Pau;   Ass. d’Amistat amb el Poble de Guatemala;   Moviment de Brigadistes;  Brigada Internacional “ José Martí”, Brigada Vallesana “ Simón Bolivar”;  Casal d’Amistat amb Cuba de Badalona;   Casal d’Amistat amb Cuba de Barberà del Vallès;   Casal d’Amistat Català-Cubà de Barcelona; Casal d’Amistat amb Cuba de Blanes; Casal d’Amistat amb Cuba de el Garraf; Casal Empordanès d’Amistat amb Cuba; Casal d’Amistat amb Cuba de Mataró; Casal d’Amistat amb Cuba de Ripollet; Casal d’Amistat amb Cuba de Rubí; Casal d’Amistat amb Cuba de Sabadell; Casal d’Amistat amb Cuba de Sant Boi de Llobregat; Casal d’Amistat amb Cuba de Santa Coloma de Gramanet;  Casal d’Amistat amb Cuba de Viladecans;  Casal d’Amistat amb Cuba de Terrassa; Mollet amb Cuba ; Comitè de Solidaritat amb Centreamèrica d'El Prat de Llobregat; Comitè de Solidaritat amb Cuba Cerdanyola-Ripollet; Fundació Pau i Solidaritat-CC.OO.; Grup de Solidaritat amb Cuba del Barcelonès; Grup de Solidaritat amb Cuba d’Esplugues de Llobregat; Treballem per Cuba, treballem per Boyeros;   Comité de Solidaritat Sandinista de Catalunya;   Casal d'Amistat amb Cuba De Manresa;  Defensem Cuba l’Hospitalet; STOP MARE MORTUM Badalona;  Comitè Lula Libre Barcelona;  Plataforma Latinoamérica Unida Barcelona;  Casal del Alba de Catalunya;  la Guerrilla Comunicacional i Associació d’amistat amb Cuba  Camilo Cienfuegos de Marina Alta           ( Alacant )

Entitats socials i culturals:

AEP - Associació d’Estudiants Progressistes; Fundació Revolució Democràtica;
Fundació Alternativa; Memòria Lluita i Resistència; CAU de Terrassa;  Ateneu Roig; Associació Cultural Pharos; Associació Cultural Ernesto; Associació Cultural Roig; Amigu@s da democràcia;  Ateneo Republicano de Binéfar y comarca; MAREA BLANCA CATALUNYA; Coordinadora Sindical de classe de Aragón; Ateneo Republicano Josefina Buil de Monzón; Casal 3 voltes Rebel ;Grupo de rumbas " Rumba Alborada " ;Ensenyament Solidari de Sant Boi de Llobregat ; Associació Carmel Amunt ; Coordinadora d'entitats del Carmel; Club Bitlles COP; Associació de veïnes i veïns del Carmel.


Organitzacions sindicals:

Comisiones de Base COBAS; Intersindical-CSC ; Solidaritat Obrera de Metro de Barcelona ;
       
Organitzacions polítiques:

JCC–Joventut Comunista; CUPA (Arbúcies); Joventut del Partit Comunista del Poble de  Catalunya (J-PCPC); Jovent Republicà ( ERC ); Comunistes de Catalunya ( CC ), Partit Comunista del Poble de Catalunya     (PCPC ) ;  La Aurora , Partit Socialista Unificat de Catalunya-viu (PSUC ) , Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) , Poble Lliure;  Candidatura d’Unitat Popular  ( CUP ); Catalunya en Comú; ARA Mollet; Catalunya en Comú Mollet, Podemos Mollet; EUCat; Cercle de Solidaritat internacional de PODEM Catalunya; Badalona en Comú ; La Forja - Jovent Revolucionari ;En Comú-Podem Mataró ; Guanyem Badalona ;





Adhesions personals , per ordre alfabètic




Adel Pereira González
Adelina Escandell Grases
Adelina Ruiz
Agustí Secanell Solé
Aida Cerezales Montero
Aitor Blanc i Aranjuelo
Alba Blanco Ruiz
Alba Palma Rosanez
Alba Sanjurjo Castro
Albert Garcia Berga
Albert Riba Cañardo
Albert Rodríguez
Albert Ventura Portillo
Albert-Jordi Vendrell i Violant
Alberto Valenzuela Carreño 
Alejandro Eslava Higueras
Alejandro Nieto
Alexandra Lara Gallego
Alfredo Amestoy Olcina
Alicia Valencia Cerdà                    
Amadeu Fernando
Ana Carmen Ruiz Flores
Ana Ibis Posada Lee
Ana Maria Alonso Manrique
Ana Ruiz Alonso
Ana Sánchez Lopez
Anastasio Pulido Chozas
Andreu Parera Prats
Angel Iglesias
Ángela Caridad Santiuste
Àngels Campderrós
Angi Salazar Cuesta
Anna Vilaclara Campderros
Antonio Barrionuevo Lafuente
Antonio Closa
Antonio Esteban
Antonio Luque Jimenez
Antonio Moles
Antonio Palma Casas
Antonio Sáez Morales 
Antonio Sáez Morales
Antonio Salguero
Antonio Santos Medina
Anuar Ortega Mendoza
Arantxa Ortega Orozco
Ariagna Rivero Briso
Arturo Montesinos
Berta Biescas Górriz
Bertha Cecilia Ardila
Carles Fornivi Vives
Carles Miró Romeo
Carles Sagués Baixeras
Carles Vallespir
Carlos Alberto Escolar Capote
Carlos Flores Fernández
Carlos Migliaccio
Carme Figuerola
Carme Macías Durán
Carme Portolés Florenza
Carme Portolés Florenza
Carmen Díaz Bermejo
Carmen Plazuelo Gómez
Carmina Ruiz Alonso
Cecilia Collado
Celestino Sanchez Ramos
Christine Arnaud
Christine Zygmunt Zygmunt
Claudia Calvo Dufort
Concepcion Blanco Sanchez
Conchi Abellán Carretero
Constantino Enguídanos Ruiz 
Cristian Cortés Estebanell
Daniel Alfonso Molina
Daniel Hernández Martin
Daniel Manuel Rosillo Molina
Daniel Morén ( Dani Caracola )
Daniel Sosa
Daniel Sosa Caballero
Daniel Viñas Sequera
Daniil Digtyar
Domènech Pons Sendra
Edurne Espona Garcia
Elena Idoate  Ibañez
Elisa Gibert Rebull
Elisabeth Hernandez de la Rubia 
Elmer Guido Córdova
Emilio Balseras Sánchez
Enric LLoret Barbera
Enric López Barceló
Enric Moreno Ollé
Enrique Grant Val                          
Enrique Hernández Martin
Enriqueta Martin España
Esmeralda Valdívia López
Esteban Jiménez Sanz
Ester Barbé
Esteve Huguet Pardo
Esther Ardit Sole
Esthet Pardo Herrero
Eulalia Corral García
Eulalia Medina Roca
Eva Soler Giralt
Faustino Lozano Cano
Felipe Cutille Macia
Fernando Gómez
Ferran Manresa
Francesc Alfambra
Francesc Consuegra Giner
Francesc Xavier García LLop
Francesc Xavier García Llop
Francesca Calvet Piñol
Francisco Aldana
Francisco Feliciano
Francisco Fuentes Valiente
Francisco Guardiola Morales
Francisco Lillo Tinadonis
Francisco Madueño
Francisco Molina Montenegro
Francisco Ortiz Lopez
Francisco Palacios
Gabriel Almirante Gragera
Gabriel Lobo Jansana
Gaspar Galobart LLoret
Gemma Mateu Vergely
Gemma Úbeda Busquets
Geno Rodriguez García
Gerardo Pisarello
German Herranz Cabrero
Guillermo Ruben Vendrell
Gustavo de la Torre Morales
Héctor Daniel Caresia Lamas.
Hector Sese Felip
Humberto Carrero
Imma Violant Nicolau
Iolanda Maurici Jareño
Irina Esnart Sánchez
Isaac Castro Cobo
Isabel Hernández Tendero
Isabel Martinez
Isabel Sanz Yague
Isidoro Hernández Tendero
Ivan Guillaumet Cornet
Javier Auñon Martin
Javier Naya Mari
Javier Rodas Ortuño                     
Jesus Fernández Luzón
Joan Caba i Arisol
Joan Carles Isal Fernández
Joan Josep Nuet i Pujals
Joan Lou Iglesias
Joan Puigbó Moll
Joana Ramírez Castillo
Joana Vicente Bobes
Joaquin Barbero Mejias
Joaquín Heredia Carmona
Jordi Gómez Lozano
Jordi Mata Solanes
Jordi Mitjana Farrés
Jordi Muñoz 
Jordi Vicente Cruañes
Jose A. Zapata Rodríguez 
Jose Antonio Huergo Rodriguez
Jose Antonio Sánchez
Jose Arrufat
José Ávila
Jose González,
Jose Jareño
José Jiménez Jiménez 
Jose Luis Rodrigo López
Jose Luis Rodríguez González
José Luis  Macareno Bellido
Jose Pons
Jose Pons
Jose Porras Barros
Jose Salmerón Gonzalez               
José Suárez Carmona
Josep Gardenyes i Bernaus
Josep Grimalt Mestre
Josep Jordà Peña
Josep LLuis Roche Fernando
Josep Ma. Baró
Juan Antonio Soler Parez
Juan Francisco Martinez Martin
Juan Garrido
Juan Giraldo González
Juan Isidro Llagostera Fragua 
Juan Selfa Ruiz
Juana Francisca Pérez Díez 
Juli Sánchez Rico
Julia Garcia Lorite
Julia Jimenez Martin
Julio Molina
Julio Rua González
Lara Palma Rosanes
Leo Lamich Betancourt
Lidia Heredia Ibañez                      
Lluís Companys
Lorena del Rosario  Endara Aldas
Luis Blanco Sánchez
Luis Estanislao Izquierdo
Luis Gracia Juliá
Luis Jiménez Fernández
Luisa Moles.
Lynn Strother
M. Carmen Rosanes Anaya
Mª Carmen Lupiáñez Molina
Manel Antolin Galindo
Manel Dueñas
Manel García
Manel Martinez i Valls
Manel Zaragoza i Salgado
Manolo Moreno San Juan
Manuel Baena Moreno
Manuela Hernández Lozano         
Manuela Morales Extremera
Marc Mata Badenas
Mari Carme Vicens Barber 
Mari Carmen Moreno Soriano
Mari Paz González López
María del Carmen Escobar,
Maria Jesús Mota Santos
Maria LLuisa Oliva Masia 
Maria Moreno Tineo
Maria Ortiz
Maria Ramon Sanchez
Marta Mitjanes Fontanelles
Marta Morató Contreras
Matilde de Monte Arroyo
Maximiliano Antequera Barbero
Mayte Cosme Baños
Melania Barbero Seidel
Mercé Brunet
Mercè Cabrera Carvajal
Mercè Meroño Salvador
Mercè Palau Pérez
Mercedes Mesto 
Mercedes Velasco
Miguel Cano
Miguel Hernández Tendero
Miguel Tomás Romero
Milagros Alcaine Labaila
Mireia Enguídanos Pérez 
Miriam Salgado Balcells
Mº Reyes Bellido
Monica Graciela Diaz Roldan
Monica Rueda Martinez
Montserrat Jordà Colomines
Montserrat Mata Solanes
Montserrat Montoriol Serra
Nelly Flores Calle
Nelson Herrera
Nery Regina Toledo Alvarez
Nicol Murillo
Nieves Meler
Nilda Hernández
Nora San Sebastián Martínez
Nuria Burguillos
Núria Escudé Massip
Olga Duque Baena
Oriol Plana Piera
Orlin H. Martin Ortega
Paco Obón
Patricia Da Silva Mendiburu
Patrizia Manzo Apice
Pau Tejeda
Pedro Ayala Galera
Pedro Jesús Fernández Martinez
Pepa Vega
Pilar Garcia Garcia
Pilar Martin Tortosa
Pilar Merino Duran
Pilar Navarro Espejo
Pilar Soler Asensio
Quim Boix
Rafael Vicens Lucas 
Ramón Vidal Miras
Rebeca Martín Gil
Roberto Ledesma Barber
Rocio Marley Sisalima Jumbo
Rogelio Fuentes Navarro
Roger Sallas Batlle
Roger Serra Codina
Rosa Bernal Gil
Rosa Bofill Benet
Rosa Canadell
Rosa Iranzo García
Rosa Ma. Vázquez
Rosa Maria Piedrafita Ferré
Rosa Pons Mulet
Rosaluz Herrada Lopez
Rosendo Guijarro Merino
Ruben Garcia Martin
Salvador Asná
Salvador Deltell
Salvador Oliva Solá
Salvador Torres Galdón
Sara Ballesteros Rodríguez
Sara Torres
Sebastián Tenes Codolá
Sergi Díez
Sergi Pane Cordoba
Sergio Enguídanos Pérez 
Soledad Esbrí Solano
Tere Vilella
Teresa Cardeñosa
Teresa Ibañez Sanz
Teresa Morales
Teresa Silva
Vicenç Armero Calleja
Victor Macias Maldonado
Xavi Sin
Xavier Corominas
Xavier Escuder Soler 
Xavier Mata Badenas
Yanet Berriel Oquendo
Yolanda Navarro
Yunier Córdoba Cobas

Zulema Marín

No hay comentarios: