Entrada destacada

19 de noviembre de 2018

CONCENTRACION DIA 17 N EN BARCELONA CONTRA EL BLOQUEO -CELEBRACION VICTORIA DE CUBA EN ASAMBLEA DE ONU - FOTOS



El passat dia 1 de novembre Cuba va obtenir una nova victòria a l’Assemblea General de l’ONU rebent un suport quasi unànime en la resolució de condemna al bloqueig amb 189 vots favorables i els dos únics vots contraris per part de l’executor d’aquest bloqueig, Estats Units, i el seu aliat Israel.

Durant els últims 27 anys Estats Units ha pogut comprovar a la seu de les Nacions Unides com arreu del món la seva agressió constant contra el poble cubà només provoquen rebuig i condemna.

Des de fa ja més de cinc dècades, Estats Units imposa contra Cuba un bloqueig econòmic, comercial i financera amb l’únic propòsit d’empobrir Cuba, aïllar-la internacionalment i soscavar l’ampli suport que sempre ha tingut el procés revolucionari per part del poble cubà, suposant una ingerència en els assumptes interns d’un estat i un atemptat intolerable contra la seva sobirania. Un bloqueig que s’ha endurit amb Trump com a resident a la Casa Blanca.

Aquestes agressions de l’imperialisme ianqui contra el poble cubà s’han traduït en milers de milions de dòlars de pèrdues econòmiques per la impossibilitat de poder establir relacions comercials amb d’altres estats, subdesenvolupament tecnològic al no poder accedir a segons quins aparells que en la seva majoria són de fabricació nord-americana i, el més greu, la pèrdua de centenars de vides humanes degut a la dificultat d’accedir a segons quins tractaments mèdics produïts per la industria farmacèutica amb seu als Estats Units.

Malgrat la crueltat i l’acarnissament que ha suposat l’aplicació del bloqueig, el poble cubà mai s’ha agenollat i segueix defensant la seva sobirania i el camí que va decidir emprendre aviat farà 60 anys.
Malgrat el bloqueig, Cuba compta amb un extraordinari sistema educatiu gratuït des de l’etapa de preescolar fins a la universitària, un poble 100% lliure d’analfabetisme.

Malgrat el bloqueig, Cuba s’ha convertit en un referent de la sanitat a nivell mundial, amb importants avenços en la investigació de vacunes contra el càncer de pulmó o l’eliminació de la transmissió del virus VIH de mares a fills.

Malgrat el bloqueig i les dificultats internes que això li comporta, Cuba exporta els seus avenços en aquests camps realitzant el programa d’alfabetització Yo sí puedo, alfabetitzant a més de 10 milions de persones arreu del món o amb la Brigada Médica Cubana Henry Reeve, responsable d’atendre a milers de víctimes de diferents desastres naturals a totes les contrades del món. Són mostres d’una solidaritat internacionalista admirable i heroica.

És per tot això que des de Defensem Cuba renovem el nostre compromís solidari amb el poble cubà, amb el president DiaZ-Canel al capdavant, i ens reafirmem en seguir donant la batalla contra el bloqueig inhumà i qualsevol altre agressió de l’imperialisme ianqui contra Cuba.

NO MÉS BLOQUEIG!

PROU INGERÈNCIES CONTRA LA SOBIRANIA DE CUBA!

VISCA LA SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA! VISCA CUBA!















































No hay comentarios: