Entrada destacada

13 de julio de 2009

Defensem Cuba

MANIFEST SOLIDARITZEM-NOS AMB CUBA - TRENQUEM EL BLOQUEIG

1. DES DE la nostra defensa del principi de la no ingerència i del respecte a la sobirania i al dret a l'autodeterminació del poble cubà, des de la nostra consideració de la solidaritat com a primera condició de la pau i la convivència entre els pobles i al marge de qualsevol diferència polìtica o d'opinió;

2. EXIGIM la retirada de totes i cadascuna de les mesures de bloqueig econòmic directes i indirectes que exerceixen els EEUU contra Cuba; tot violant els principis de dret internacional, article 1.2 de la Carta de les NN.UU. i les resolucions 2131 (XX) del 21 de desembre de 1965 i 36/103 de 9 de desembre de 1981. Violacions exemplificades en el manteniment de la base militar nordamericana de Guantánamo, a territori cubà.
3. SOL·LICITEM del govern espanyol que, quan a l'Assemblea General de las NN.UU. es discuteixi la proposta condemnatòria del bloqueig exercit pels EEUU contra Cuba, actuï en conseqüència amb el dret i els acords internacionals signats per l'Estat espanyol i d'acord amb les declaracions realitzades, entre d'altres pel President del Govern, contràries a aquest bloqueig.

4. ENS COMPROMETEM A:
Primer, emprendre una àmplia, oberta i unitària campanya de solidaritat política i material amb Cuba.
Segon, donar a conèixer i condemnar la realitat del bloqueig, així com contribuir a mantenir els avenços econòmics, socials i humans del poble cubà.
Tercer, donar a conèixer l'existència i el desenvolupament d'aquesta campanya, tot obrint el màxim de canals de participació per dur-la a terme.

Aquest manifest va ser aprovat en assemblea celebrada el 3 de desembre de 1991 al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona i publicat al diari El País els dies 3 de febrer i 30 d'abril de 1992 amb el suport de 932 signatures personals i 84 d'entitats diverses.

DEFENSEM CUBA

Organitzacions de solidaritat:

Amics de Cuba de Lleida, Amigos del Che, ASOPXI, Ass. d'Amics d'Aguada de Pasajeros-Santiago de Cuba a Catalunya, Ass. Cat. de Brigadistes a Nicaragua, Ass. Cat. per la Pau, Ass. d'Amistat amb el Poble de Guatemala, Brigada Catalana Venceremos, Brigada Dolores Ibárruri, Casa de Nicaragua, Casals d'Amistat amb Cuba de Badalona, Barcelona, Blanes, El Garraf, El Prat de Llobregat, Figueres (Empordà), Mataró, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Boi, Sant Vicens dels Horts, Santa Coloma, Sitges-Ribes, Tarragona i Terrassa, Casal Latinoamericano en Catalunya, Centre Autogestionari en l'Àrea Llatina, Centro Latinoamericano de Reus, Col.lectiu Obrer Popular del Vallés, Comissió d'agermanament Horta-Boyeros, Comitè Català de Solidaritat Internacionalista, Comitè de Solidaritat amb Centramèrica Horta-Carmel, Comitè de Solidaritat amb Centramèrica d'el Prat, Comitè de Solidaritat amb Cuba Cerdanyola-Ripollet, Comitè de Solidaritat amb Cuba de Mollet, Coordinadora per la Pau del Vallès Oriental, DOAN, Dones per Nicaragua, Fundació Pau i Solidaritat-CC.OO., Grup de Solidaritat amb Cuba d'Esplugues de Llobregat, La Torna, MÓN-3, Nou Barris amb Cuba, SODEPAU i Treballem per Cuba, treballem per Boyeros.

Entitats: Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ASNU), Avant, Casal de Cultura de Santa Coloma, Casal Independentista de Sants "Jaume Compte", Coordinadora d'Estudiants d'Ensenyament Mitjà de Catalunya (CEEM), Escola d'Adults Terra Baixa (El Prat), Federació Autònoma de Cooperatives de Treball Associat (FACCTA), Fundació Pere Ardiaca, JOC/JOBAC Nou Barris, Parròquia de Santa Engràcia i Ràdio Contrabanda.

Organitzacions ciutadanes: CONFAVC (Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya), FAVB (Federació d'Associacionsde Veïns de Barcelona).

Organitzacions sindicals: CATAC-USTEC (Vall d'Hebron), STAC (Sindicat del Taxi Autònom de Catalunya), USO-Mataró i Seccions Sindicals de CC.OO. de : El Corte Inglès de Catalunya, Iberia, Telefònica i Titán.

Organitzacions polítiques: Assemblea d'Esquerres del Vallès Oriental, CJC, CUPA (Arbúcies), Movimiento 26 de marzo-Frente amplio (Uruguay), PCC, PCPC, PEC-MONTCADA i POR.

Organitzacions territorials de DEFENSEM CUBA: DEFENSEM CUBA de l'Hospitalet, d'Osona, Sagrada Família i Sant Martí de Provençals. 76 organitzacions. Barcelona, 1 de setembre del 2001.

No hay comentarios: