Entrada destacada

27 de mayo de 2024

DECLARACIÓ DE "DEFENSEM CUBA" PER L’EXCLUSIÓ DE CUBA DE LA LLISTA CREADA PELS EEUU DE PAÏSOS QUE FOMENTEN EL TERRORISME.

 DECLARACIÓ DE "DEFENSEM CUBA" PER L’EXCLUSIÓ DE CUBA DE LA LLISTA CREADA PELS EEUU DE PAÏSOS QUE FOMENTEN EL TERRORISME.

Des de la Coordinadora Catalana de Solidaritat "Defensem Cuba" EXIGIM que Cuba sigui exclosa de la unilateral llista de països patrocinadors del terrorisme. Llista promoguda pels EUA sense cap legitimació internacional.
Llista més mesquina i fal·laç no existeix.
Cuba no patrocina el terrorisme ans el contrari, aquí uns exemples:
Cuba ha propiciat les converses de pau a Colòmbia que han portat tranquil·litat i pau als habitants d’aquell país.
El mes d’octubre passat l’Assemblea General de les NNUU, en vot secret, va tornar a triar a Cuba com a membre del Consell de Drets Humans de la ONU
La passada setmana el Departament d’Estat dels EE.UU ha reconegut en un Informe, que va enviar el Secretari Antony Blinken al Congrés, que Cuba coopera amb els seus esforços antiterroristes.
Des de Defensem Cuba manifestem que la inclusió de Cuba en aquesta llista de països patrocinadors del terrorisme, forma part d'una cruel maniobra contra Cuba, país que sí que ha patit i estat víctima del terrorisme des de 1959. Cuba, des del triomf de la Revolució, ha patit atacs de tot tipus, biològics (pesta porcina, dengue ...), atacs pirates i segrestos de les seves naus marítimes i avions, atacs televisius i de ràdio, atacs i atemptats als seus principals dirigents, s'ha fomentat l'emigració il·legal, a sofert la pèrdua de 3.478 vides humanes ,2.099 cubans han quedat discapacitats de forma permanent, a més de quantiosos danys materials.
A dia d’avui segueix patint el bloqueig econòmic, financer i comercial imposat pels EUA des de 1962, tot i que des de fa mes de 30 anys tots els membres de l'Assemblea de l'ONU voten per la seva eliminació excepte el propi EUA i Israel,. Aquest bloqueig criminal, que no és més que un acte genocida contra Cuba, és el més llarg conegut a la història de la humanitat contra un país, pel fet de defensar el dret a que el seu poble decideixi el seu futur sense interferències. Aquest bloqueig s'utilitza com a amenaça per a qualsevol poble del món que pretengui realitzar un canvi en les polítiques neoliberals.
Atès l’exposat, EXIGIM als Estats Units d’Amèrica que EXCLOGUI Cuba d’una llista en la que mai ha hagut d'estar.
Barcelona, 20 de maig de 2024
DECLARACIÓN DE "DEFENSEM CUBA" POR LA EXCLUSIÓN DE CUBA DE LA LISTA CREADA POR LOS EEUU DE PAÍSES QUE FOMENTAN EL TERRORISMO.

Desde la Coordinadora Catalana de Solidaridad "Defensem Cuba" EXIGIMOS que Cuba sea excluida de la unilateral lista de países patrocinadores del terrorismo. Lista promovida por EE.UU. sin ninguna legitimación internacional.
Lista más mezquina y falaz no existe.

Cuba no patrocina el terrorismo,  al contrario, aquí unos ejemplos:

Cuba ha propiciado las conversaciones de paz en Colombia que han traído tranquilidad y paz a los habitantes de ese país.
El pasado mes de octubre la Asamblea General de las NNUU, en voto secreto, volvió a elegir a Cuba como miembro del Consejo de Derechos Humanos de la ONU.

La pasada semana el Departamento de Estado de EE.UU ha reconocido en un Informe, que envió al Secretario Antony Blinken al Congreso, que Cuba coopera con sus esfuerzos antiterroristas.

Desde Defensem Cuba manifestamos que la inclusión de Cuba en esta lista de países patrocinadores del terrorismo, forma parte de una cruel maniobra contra Cuba, país que sí ha sufrido y ha sido víctima del terrorismo desde 1959. Cuba, desde el triunfo de la Revolución, ha sufrido ataques de todo tipo, biológicos (peste porcina, dengue...), ataques piratas y secuestros de sus naves marítimas y aviones, ataques televisivos y de radio, ataques y atentados a sus principales dirigentes, se ha fomentado la emigración ilegal, ha sufrido la pérdida de 3.478 vidas humanas, 2.099 cubanos han quedado discapacitados de forma permanente, además de cuantiosos daños materiales.

A día de hoy sigue sufriendo el bloqueo económico, financiero y comercial impuesto por EE.UU. desde 1962, aunque desde hace más de 30 años todos los miembros de la Asamblea de la ONU votan por su eliminación excepto el propio EE.UU. e Israel,. Este bloqueo criminal, que no es más que un acto genocida contra Cuba, es el más largo conocido en la historia de la humanidad contra un país, por defender el derecho a que su pueblo decida su futuro sin interferencias. Este bloqueo se utiliza como amenaza para cualquier pueblo del mundo que pretenda realizar un cambio en las políticas neoliberales.

Dado lo expuesto, EXIGIMOS a Estados Unidos de América que excluya a Cuba de una lista en la que nunca ha debido  estar.

Barcelona, 20 de mayo de 2024
Puede ser una imagen de texto

All reactiona Ruiz Cuba Badalona, Mollet Amb Cuba and 4 others